چراغ های نمکی دیانا DHYANA SALT LAMPS

طراح و تولید کننده انواع چراغ های نمکی Designer and manufacturer of salt lamps

چراغ های نمکی دیانا DHYANA SALT LAMPS

طراح و تولید کننده انواع چراغ های نمکی Designer and manufacturer of salt lamps

خواص رنگهای چراغهای نمکی دیانا Color Therapy

  

رنگ درمانی Color Therapy

استفاده از رنگ (معمولاً به شکل نور رنگی) برای تولید آثار شفابخش را رنگ درمانی می‌نامند 

رنگ درمانی یک روش جدید نیست و پیشینه کهن دارد. این روش درمانی را هزاران سال پیش در معبد «نور و رنگ شفابخش» در منطقه هلیوپولیس مصر باستان و در یونان پیش از میلاد مسیح و در فرهنگ‌های باستانی چین و هند استفاده می‌کرده‌اند.

نفوذ رنگ‌‌ها و اثرگذاری آن‌ها را در بدن انسان به طرق گوناگون ثابت کرده‌اند. پژوهش‌های متعدد درباره علل ترجیح رنگی بر رنگی دیگر، آثار رنگ‌ها بر ذهن آدمی، بر رفتار آدمی، بر حس تعادل فکری و جسمی، در تولید شادمانی یا افسردگی، در تولید آرامش یا بی قراری و چندی موارد دیگر سال‌ها در جریان بوده‌اند و آثار رنگ‌ها را در زندگی انسان نشان داده‌اند.

پژوهش‌های جدیدتر سال‌های اخیر نیز گزارش داده‌اند که استفاده دقیق از رنگ‌هایی خاص می‌تواند آثار مفید در سلامتی و تعادل فکر، در آرامش جسمی و روانی، در بازیابی سریع‌تر تندرستی در دوران نقاهت و در تحریک یا تشویق مثبت کودکان کم هوش داشته باشد.  

خواص و کاربردهایی که برای رنگهای چراغهای نمکی دیانا به اطلاع شما عزیزان میرسد از روانشناسی رنگها سرچشمه میگیرد که استفاده از نورهای رنگی این اثر را تشدید  نیز می نماید   

 

  

نارنجی :احساس امنیت را در انسان تقویت می کند و برای سیستم عصبی بخصوص مغز ، کلیه و مثتانه بسیار سودمند است .
قرمز
: جریان خون را بدن تسریع می بخشد و همچنین باعث افزایش نیروی محرکه می گردد.
صورتی
:حس دوست داشتن و همکاری را در انسان تقویت می کند و باعث می شود که افراد احساسات خود را راحت تر بروز دهند.
زرد
: کمک به درک عاقلانه مطالب و فعال کردن لوزالمعده و کبد کرده و برطرف کننده نارسائیهای ادراری است.
● سفید :علاوه بر خاصیت پاک کنندگی ، ناخالصیها معنوی را پاک می کند و پاکی های درون را نمایانتر می سازد. مضافا بر آن دی اکسید کربن محل هایی از قبیل کارخانجات و شهرهای پر ترافیک را از بین می برد.
قهوه ای
: با ایجاد و یا تقویت حس تعادل در افراد کمک می کند .
آبی
: باعث آرامش و کاهش اشتها می شود.
بنفش
: باعث افزایش قدرت تخیل می شود.
سبز : آرامش می دهد و بدخلقی و کج خلقی را از ما دور کرده و خنده برلبانمان می آورد.

  

رنگ‌های خاص بی‌تردید آثار اقتصادی (فروش تولیدات، خدمات)، آثار اجتماعی (کسب اعتماد و احساس رضایت، یا تحریک و تشویق توده‌های مردم و بسیاری موارد دیگر)، آثار جنسی (تحریک یا جذب جنس مخالف)، آثار روانی (خوشحالی یا افسردگی)، آثار تعلیمی و تربیتی (به ویژه برای کودکان) و چندی دیگر دارند.

رنگ زرد را در آیین بودائیسم، رنگ کاه گلی را در آیین تصوف، رنگ سرخ را در آیین کمونیسم، و رنگ سیاه را در مراسم سوگواری همه ملل بر رنگ‌های دیگر ترجیح می‌دهند.

محبوب‌ترین رنگ‌ها بین عامه مردم غرب رنگ آبی است. پس از آن رنگ سرخ است. چندی پیش در انستیتوی هنرهای معاصر لندن، درون سه تالار را سه رنگ متفاوت زدند و در هر سه آن‌ها تعدادی اسباب‌های بازی فکری قرار دادند. حاصل این که پس از چند روز افرادی که در تالار زرد رنگ گرد می‌آمدند، همه اسباب‌های بازی‌های فکری آن تالار را یا شکستند یا دزدیدند، ولی چنان پدیده‌ها در دو تالار دیگر اتفاق نیفتاد. هیچ توضیحی برای چنان رفتار ناپسند به غیر از رنگ تالار یافت نشد. این دستاورد پژوهشی زمینه فرضیه پردازی‌های روانشناختی و جامعه شناختی شده و از جمله آن‌ها یکی این است که تعداد و چگونگی تبهکاری در هر خیابان شهر، بستگی به رنگ نور چراغ‌های آن خیابان دارد. پاسخ قطعی به این گونه مسائل نظری را پژوهش های بیشتر عرضه خواهند کرد.

مسئله‌ای جدا از رنگ‌ها ولی مربوط به آن‌ها این است که تنها رنگ‌ها نیستند که بر ما نفوذ دارند و آثار گوناگونی بر ما می‌گذارند، بلکه شکل شیء نیز بی‌تردید آثاری بر انسان دارد. اشکال اشیاء مختلف، دلالت بر تولید آثاری با ریشه‌های عمیق روانی بر انسان دارند، و آن‌گاه که اشکال اشیاء را با رنگ‌ها پیوسته می‌کنیم یا به طریقی ربط می‌دهیم، کل موضوع پیچیدگی و شگفتی بیش‌تر می‌یابد. تئوگیمبل که یکی از مشهورترین رنگ درمانگران انگلستان است در تحقیقی که روی 1100 آدم بالغ در انگلستان انجام داده گزارش می‌دهد که نه تنها بیش‌تر مردم رنگ آبی را به رنگ‌های دیگر ترجیح می‌دهند بلکه رنگ‌ها و شکل‌های اشیاء را به طرقی شگفت‌انگیز به یکدیگر ربط می‌دهند.

واکنش ما به رنگ، به احتمال زیاد واکنشی عاطفی است، در حالی که واکنش ما به شکل، واکنشی فکری است. روانشناسی مشهور به نام دیوید کتس در تحقیقی کلاسیک، از گروهی کودک خواست که دوایری سبز رنگ را با مجموعه‌ای از دوایر سرخ رنگ و مثلث‌های سبز رنگ کنار هم بچینند. کودکان بی‌درنگ هر شکل را کنار شکل همرنگ آن گذاشتند یا به عبارت دیگر اشیاء را با رنگ آن‌ها طبقه‌بندی کردند. او همین آزمایش را با گروهی بزرگسال انجام داد و دید که هر یک از افراد گروه، پیش از طبقه‌بندی می‌پرسد که اشیاء ‌در دسترس را باید براساس شکل یا رنگ آن‌ها طبقه‌بندی کند... 

  

 نور درمانی بدن انسان:

 

   اساس روش نور درمانیدرمانگران روش نور درمانی می گویند هر چند به این روش درمانی وقوف کامل ندارند ، اما نور واکنش های اولیه ما را در قبال مردم و موقعیتها تعیین می کند و معیار ارزیابی قضاوت سریعتر و حساس تر از بسیاری از استعدادها و توانایی های عقلانی است . آنها اظهار می دارند ناآرامی که ما گاهی در برخی از گردهمایی های انسانی احساس می کنیم ، ممکن است از نوعی نور ناشی شود که از هماهنگی و همگامی با درون خود ما انسانها سر بر می آوردو احساس نوعی آرامش در شرایط خاص احتمالا به این معنا است که شما از سوی نورهای همگون و هماهنگ احاطه شده اید . گفته می شود نور گیاهان ، حیوانات و مواد معدنی به عنوان بخشی از نظام واحد هستی همواره با همدیگر در ارتباط و تعامل هستند .
 تصور می شود که نور هر شخص از تمامی نورهای منعکس شده از سلولها و مواد شیمیایی در بدن فرد و همچنین از تعامل این نورها شامل می شود .
گفته می شود نور مرئی شبیه حالت بیضی است که از چند اینچ تا چندین پا  دور بدن فرد احاطه دارد و گاهی در ناحیه سر احاطه بیشتری دارد . این نور از هفت اشعه رنگی مختلف ترکیب می یابد که هر کدام از آنها با عنصر خاصی از بدن همانند کار و نقش پیچیده تر آنها ارتباط دارند .همچنین گفته می شود که اشکال ، رنگها و استحکام و پایداری این اشعه از شخصی به شخص دیگر فرق می کند و نشانگر ساختار منحصر به فرد هر کس است .موارد استفاده نور درمانی
درمانگران روش نور درمانی می گویند هرکس را ، به ویژه آنهایی که علاقمند هستند خود را از نظر روحی تعالی بخشند و همچنین آنهایی را که از روشهای درمانی سنتی نتیجه ای نگرفته اند ، میتوان با این روش درمانی معالجه کرد . همانند سایر شفابخش های روحی ، درمانگران نور درمانی قبول ندارند که همه را نمی توان درمان کرد .
  

روش استفاده از نور درمانی
یک درمانگر ، مراحل درمان را با مشاهده یا خیلی بندرت و عینی تر از طریق لمس نور بیمار برای تفسیر وضعیت سلامتی وی آغاز می کند ، مثلا یک نور کدر و تیره ، می تواند سلامتی ضعیفی از شخص یا نیاز به تغییر وضعیت او را نشان دهد .
این حالت بیمار را هر روز ضعیف می کند . همچنین گفته می شود حاشیه تاریکی روی برخی از اعضای بدن نشانگر وجود بیماری است .
درمانگران معتقدند از طریق نور می توان شخصیت و احساسات و عواطف افراد را نیز مورد بررسی قرار داد . مثلا نور دارای لبه ها و حاشیه های نرم و چین چین را می توان به عنوان شاخص تاثیر پذیری فرد در قبال سایرین تلقی کرد ، در حالیکه کناره های سخت و متحرک به معنای اجتماعی بودن ، نه آسیب پذیر بودن ، است و طرح و نمای سخت و بر جسته می تواند موئد گرایش دفاعی فرد و وجود این احساس باشد که جهان ماهیت خصومت آمیز دارد ، احساسی که از نا امنی عمیق فرد ریشه می گیرد .
مثلا نور دارای لبه ها و حاشیه های نرم و چین چین را می توان به عنوان شاخص تاثیر پذیری فرد در قبال سایرین تلقی کرد ، در حالیکه کناره های سخت و متحرک به معنای اجتماعی بودن ، نه آسیب پذیر بودن ، است و طرح و نمای سخت و بر جسته می تواند موئد گرایش دفاعی فرد و وجود این احساس باشد که جهان ماهیت خصومت آمیز دارد ، احساسی که از نا امنی عمیق فرد ریشه می گیرد .
گفته می شود رنگها نیز حائز اهمیت هستند . باور بر این است که وجود ترکیبات رنگ قرمز در حد زیاد در نور شاخص عصبانیت و وجود رنگ آبی به معنای ایده الیسی بودن فرد است . پس از آن که درمانگر ذهنیت روشنی را از نور بیمار کسب کرد و احساس کرد که به مشکل بیمار پی برده است ، می تواند مراحل درمان را به طرق مختلف به اجرا در آورد . گاهی « افزودن » رنگ اضافی به نور کدر یا ضعیف مد نظر قرار می گیرد یا معرفی رنگ تکمیلی برای ایجاد توازن در رنگها که قوی است ، در فرایند درمان گنجانده می شود ، درمانگران می گویند که آنها این کار را بدون استفاده از نورهای خودشان ، بلکه با وارد ساختن در این کانالها انجام می دهند .
 بدین ترتیب انرژی معنوی جهانی و همگانی به نور سایرین انتقال پیدا می کند . این کار را می توان با لمس نور بیمار با استفاده از قدرت تجسم وی برای انتقال انرژی انجام داد .
کار آموزانی که از نور برای اهداف درمانی استفاده می کنند تاکید دارند که بیماران نیز باید در فرایند درمان نقش فعالی را بازی کنند . بخشی از درمان معمولا کمک به بیمار را در بر می گیرد تا نسبت به خود ، آگاهی بیشتری داشته و با ماهیت روحی و درونی خود پیوند بیشتری داشته باشند .
این کار مستلزم پی بردن به بررسی و تقویت نور خود از طریق توان تجسم ، رنگ درمانی ، صدا درمانی یا حتی از طریق ترسیم ، نوشتن یا نگهداری یا مجله است . با این وجود ، آنها اصرار دارند که حمایت و راهنمایی درمانگر با تجربه نیز معمولا ضروری است .
 

برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه بفرمایید

 

منبع: کتاب 32 روش درمانی نامتعارف 

کتاب روانشناسی رنگها 

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد